09 marca / Dominika, Franciszki, Katarzyny

Drodzy Państwo,

Witam Państwa w imieniu swoim i Zarządu Szkoły w drugim semetrze nauki w szkole. Niestety przyszło nam ponownie przeżywać lockdown, ale widać już światełko w tunelu w postaci szczepionki, mamy nadzieję, że pozwoli nam ona na osobisty, fizyczny powrót do szkoły w niedługim już czasie.

Co roku spotykamy się z Państwem na Walnym Zebraniu wszystkich członków naszej organizacji charytatywnej, którą jest nasza Szkoła.

Zapraszam Państwa na Walne Zebranie 2020/2021 w sobotę 30.01.2021 o godz 15:00.

Tegoroczne zebranie bedzie przeprowadzone wirtualnie, na platformie Microsoft TeamsZaproszenie z linkiem prześlemy Państwu bliżej daty zebrania.

W trakcie zebrania zostaną przedstawione Państwu sprawozdania: Dyrektora Szkoły p. Mai Brodzińskiej, Prezesa Szkoły p.Brygidy Wimbush, Skarbnika Szkoły p. Moniki Zasadzińskiej, oraz Głównej Dyżurnej p. Ani Karaśkiewicz. Usłyszymy także kilka słów od pani Kasi Stelmach - Postigo, przewodniczącej RKR oraz od przedstawicielki zespołu bibliotecznego.

W trakcie zebrania odbędą się między innymi wybory nowego składu Zarządu Szkoły. W związku z tym zwracam się do Państwa z apelem o zaangażowanie się w życie Szkoły poprzez wstąpienie do Zarządu Szkoły. W tym roku zgodnie z konstytucją ze swoich miejsc ustępują 3 osoby z Zarządu (1/3 członków). Zgodnie z konstytycją również, osoby te mają prawo ubiegać się o kolejną kadencję. Jest realna możliwość dołączenia do Zarządu Szkoły jako powiernik/trustee, ale również jako obserwator.

Osoby chętne do społecznej pracy w szkole, którą jest praca w Zarządzie, zachęcam gorąco do zaanagażowania się i pomocy w prowadzeniu Szkoły. Jest to przywilej, wyzwanie i przyjemność, ale przede wszystkim dołożenie Państwa cegiełki do naszej Szkoły, tego wielkiego gmachu społeczno-kulturowo-edukacyjnego, w którym dorastają nasze polskie dzieci. Potrzebny jest nam bardzo zastrzyk „nowej krwi” w Zarządzie. Osoby, które udzielają się w nim, są niemalże już weteranami wolontariatu, i trzeba im pozwolić na przekazanie pałeczki innym, nowym, entuzjastycznym rodzicom. Chętnych proszę o wypełnienie formularza i przesłanie go na adres mailowy Prezesa:

Prezes@PolskaSzkolaPutney.com

Formularz na kandydata: https://mcusercontent.com/455b917d8bb907d6ae595d4dc/files/05a4b7e6-8ba0-4955-b315-13bddc5d1426/Formularz_na_kandydature_powiernika_obserwatora_w_Zarzadzie_Szkoly_2020_21.doc

Proszę nie wahać się i zdobyć na odwagę. Każdy kto ma energię, chęci do pracy dla Szkoły i możliwości, jest wsród nas mile widziany.

Na koniec przypominam, iż obecność Państwa w trakcie zebrania jest bardzo ważna, jest obowiązkiem rodzica, ale też zgodnie z naszą konstytucją potrzebujemy odpowiedniej ilości rodziców (kworum), aby przegłosować ważne decyzje, takie np. jak proponowany budżet na kolejny rok, członkostwo w Zarządzie itp. W trakcie zebrania będziecie też mieli Państwo możliwość zadania pytań prelegentom oraz złożenia wniosków, uwag oraz propozycji do uwzględnienia przez Szkołę. Pamietajmy, że wszyscy jesteśmy członkami naszej Szkoły i jej współrządzącymi.

Mam nadzieję, że spotkamy się z wieloma z Państwa w sobotę 30.01.2021 o godz.15:00.
Przewidywany czas trwania zebrania - 2 godziny.

Serdecznie Państwa zapraszam!

Z poważaniem,
Brygida Wimbush
Prezes Zarządu Szkoły

w dół

Lokalizacja

Szkoła Przedmiotów Ojczystych
im. Marii Skłodowskiej-Curie
Ursuline High School
The Downs, Wimbledon
London, SW20 8HG

Szkoła jest zlokalizowana niedaleko stacji pociągów Wimbledon i Raynes Park.
Połączenia tramwajowe i autobusowe do Wimbledonu lub pociągiem i autobusem z Raynes Park Nr 131 i 57 (zatrzymują się przy ulicy Crescent Rd)
Szkoła położona jest 15 minut spacerem od Wimbledonu, 10 minut od Raynes Park.

Szkoła Przedmiotów Ojczystych

im. Marii Skłodowskiej-Curie

The Downs / Wimbledon / London / SW20 8HG

email: kontakt@PolskaSzkolaPutney.com